cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

MS Warm Spare issue

Highlighted
Getting noticed

MS Warm Spare issue

Hi,

 

I built meraki device as below topology.

It is a warm spare setting not stacking.

12.jpg

After that I saw many looping issue, so all of L2 MS were down.

Should I set port-channel on the each L2 MS ?

 

Thank you,

 

9 REPLIES 9
Highlighted
Kind of a big deal

Re: MS Warm Spare issue

If they are not stacked then you can not port-channel across the switches.

Highlighted
Getting noticed

Re: MS Warm Spare issue

Thank you,

Not stacked, just warm spare setting only.

I don't know why looping occurs although warm spare setting was working well.

 

Highlighted
Kind of a big deal

Re: MS Warm Spare issue

Because you have dual connected everything so there are several loops. Spanning tree will block the redundant links, so it should still work fine.

Highlighted
Getting noticed

Re: MS Warm Spare issue

In this case, not only redundant links but also primary links also are blocked by spanning tree.

All of L2 Switch are not working well.

 

Highlighted
Kind of a big deal

Re: MS Warm Spare issue

Have you configured the spanning tree priority to make your two main switches the root and backup root?

Highlighted
Getting noticed

Re: MS Warm Spare issue

yes, main root priority is 4096 and backup root priority is 8192.

Highlighted
Head in the Cloud

Re: MS Warm Spare issue

What version of MS firmware version are you running?

 

I'd attempt to re-build this first, getting both MS HA switches online and checking into dashboard correctly.

Firstly, factory reset. Power up the 1st switch, make sure you set it to be root bridge. Power up the Second switch, getting it to be the backup. Then attempt to plug in primary up-links. Then plug in secondary up-links.

Eliot F | Simplifying IT with Cloud Solutions
Found this helpful? Give me some Kudos! (click on the little up-arrow below)
Highlighted
Getting noticed

Re: MS Warm Spare issue

Thank you for your answer.

I'll check firmware version.

You mean physical connections are not a problem, right ?

 

Highlighted
Getting noticed

Re: MS Warm Spare issue

Check to make sure you are not running BPDU guard on the links between your switches. 

Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.