cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Newbie Questions - Vlan/Polycom phones

SOLVED
Conversationalist

Newbie Questions - Vlan/Polycom phones

Hi,

 

new and green to Meraki - got a problem getting a proper IP address to our Polycom phones.

Event log for MX shows 

DHCP problemextra: no_offers_received, vap: 0, vlan: 10

 

Setup is

 

MX 64 - several VLAN's - 1 - Maintenance, 2 - default, 10- VOIP

LAN1 (trunk) on MX - has VLAN 10 as native and all VLAN allowed

 

MS (120) is connected directly to LAN1 on MX

Port 1 on MS is uplink to MX with native VLAN 1

Port 33 that has a Polycom connect is access with Vlan1 and VLAN 10 for Voice

 

So what config needs to change for the Polycom to get a proper IP from VLAN10

Polycom phones are set up to use DHCP, no other special settings.

 

Any help is appreciated.

 

Axel

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Kind of a big deal ww
Kind of a big deal

Re: Newbie Questions - Vlan/Polycom phones

your polycom firmware is up to date?

 

why use two different native vlans on your trunks?, make both trunk the same .

 

if it stil l not works try test with access vlan 10. 

3 REPLIES 3
Kind of a big deal ww
Kind of a big deal

Re: Newbie Questions - Vlan/Polycom phones

your polycom firmware is up to date?

 

why use two different native vlans on your trunks?, make both trunk the same .

 

if it stil l not works try test with access vlan 10. 

Highlighted
Conversationalist

Re: Newbie Questions - Vlan/Polycom phones

Thank you so much - problem fixed
Kind of a big deal

Re: Newbie Questions - Vlan/Polycom phones

The trunk between your MX and MS should have the same config on both sides. Native VLAN 1 and allow all (or allow 1,2,10). 

MRCUR | CMNO #12
Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.