cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

High rate of packet fragments

Getting noticed

High rate of packet fragments

On one of my layer 3 switches, I am seeing one computer that keeps switching from 10mpbs to 1gbps. The switchport turns a dark orange color on the dashboard and reports "High rate of packet fragments" . This is a brand new computer and during the initial setup of this on another switch, I experienced none of this issue.  The switch is an MS320-48 Layer 3 device. 

5 REPLIES 5
Highlighted
Kind of a big deal ww
Kind of a big deal

Re: High rate of packet fragments

Are there any  CRC align errors, Fragments, and/or Collision on the port?

Did you change the network cable ?

 

Getting noticed

Re: High rate of packet fragments

I am only seeing fragments being reported. And yes I have changed the network cables from the computer to the wall jack and the patch panel to the switch.

 

Conversationalist

Re: High rate of packet fragments

have you declared the port speed? or is it set to Auto? try declaring the port speed to 100Mbps or 1Gbps on both the NIC and the Port of the switch.

 

-Shane

Kind of a big deal ww
Kind of a big deal

Re: High rate of packet fragments

if that didn't help check all this:

 

did you also try antoher wall outlet to exclude the internal-building-cable?.

does the cable test on the meraki page shows ok? and what lenght?

did you change the default mtu size under switch > switch settings?
are you able to ping with this command?: ping www.meraki.com -l 1472 -f
what is the mtu size of your clients network adapter?: netsh interface ipv4 show subinterfaces

when you plug another pc in that outlet is it working fine?

Getting noticed

Re: High rate of packet fragments

Here are the answers your helpful questions.

Thank you for your response 

 

did you also try antoher wall outlet to exclude the internal-building-cable?. Not Yet

does the cable test on the meraki page shows ok? Yes and what lenght? 42M

did you change the default mtu size under switch > switch settings? No
are you able to ping with this command?: ping www.meraki.com -l 1472 -f Yes
what is the mtu size of your clients network adapter?: netsh interface ipv4 show subinterfaces 1500

when you plug another pc in that outlet is it working fine? Yes

Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.