cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

MX67C - Integrated Cellular not connecting

Here to help

MX67C - Integrated Cellular not connecting

hi guys,

we're currently have issues with some MX67C devices and the integrated cellular.

I insert the SIM card (no PIN required), power up the MX, enable the integrated cellular, but nothing is happening.

 

We already did a lot of tests... like using different SIM cards, configuring the APN, and others... but for now it looks like that it is related to the devices itself.

 

This is the output of the "Uplink" tab:

cell status.png

 

I can't see anything in the eventlog either.

 

Did someone experience similar issues with the integrated cellular modems of the MXs so far?

 

Thanks

Best regards
Tobi

15 REPLIES 15
Kind of a big deal ww
Kind of a big deal

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

only on some mx devices? the mx is already online using a wan port? running latest firmware?

Here to help

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

yes, there are models, which are working and some are not.

We already cross-swapped the SIM cards, but that's not helping. So i tend to say there are some MXs, which have an issue with the cellular connections...

 

Yes, they did have an active WAN port.

 

lateste stable and beta firmware was tested. same result.

Head in the Cloud

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

1 - MX needs to be connected via WAN port 1st to get firmware updates.

2 - WAN can't be plugged in otherwise cellular won't be active

 

Hope that helps!

Getting noticed

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

The cellular will not kick in unless the Internet port is not active.

 

However I see the following when I look at my MX68CW's

 

meraki cellular.PNG

 

Cellular says ready. But as mentioned, it will never be active unless the Internet cable is disconnected - which is an issue if you see my post

https://community.meraki.com/t5/Security-SD-WAN/MX68CW-Cellular-doesn-t-work-if-Internet-port-is-act...

Here to help

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting


@SoCalRacer wrote:

1 - MX needs to be connected via WAN port 1st to get firmware updates.

2 - WAN can't be plugged in otherwise cellular won't be active

 

Hope that helps!


1. ok... i know, but firmware upgrades are not the problem

2. i know that LTE is only backup, but we're not even getting there yet, because the device is not even trying to connect to the cellular network.

if i unplug the WAN, the MX is simply offline

 

 

Head in the Cloud

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

Have you verified cellular coverage in the physical are the MX is located in?

Here to help

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting


@SoCalRacer wrote:

Have you verified cellular coverage in the physical are the MX is located in?


yes - i have a LTE connection with multiple smartphones and my notebooks cellular on site.

Getting noticed

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

Sounds like you should log a case.

Head in the Cloud

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

To summarize:

 

You have some MX67C working and some not working with the same provider SIMs

You know you have LTE coverage where the MX is

You don't have this issue with any MX68CW

 

Questions:

Are these recently deployed?

Have you checked the config log to see if anything stands out or is different from the working ones?

Is a factory reset an option on a test 67C?

 

Ben
A model citizen

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

Which carrier are u using?

 

 

Here to help

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting


@Ben wrote:

Which carrier are u using?

 

 


Mainly Telekom, but we also tried with O2/Telefonica

btw. we're talking about a deployment in Germany

Head in the Cloud

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

It almost sounds like you have the North American model and not the Worldwide model.

 

Another thing to test would be a usb modem with that sim plugged into the MX67C

Highlighted
Here to help

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

We ordered the WW model and also dashboard tells me it's a MX67C-WW.

 

However, it really looks like this is something, which can only be resolved by meraki support. i was just curious if somebody else experienced any issues with the integrated cellular too.

Ben
A model citizen

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

Telefonica is listed, so if your sim pin is deleted it should connect.

Under "Cellular Interface" supported carriers are listed.

https://documentation.meraki.com/MX/MX_Overviews_and_Specifications/MX67_and_MX68_Overview_and_Speci...

Building a reputation

Re: MX67C - Integrated Cellular not connecting

Did you succeed finally? I had a similar experience today (same provider). LTE came up only after powering off the MX completely and is running fine since then.

Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.