cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MS425-16 Routing Issues Firmware 9.32

Here to help

MS425-16 Routing Issues Firmware 9.32

I've got a MS425-16 as a Core, connected via a trunk port to a stack of three MS225-FP's.  All are running v9.32

VLAN 1, VLAN,2 VLAN3 are setup on the Core.  No VLAN's on the stack.

From VLAN 1 I can successfully ping 8.8.8.8 from the tools menu.

I try the same with VLAN 2 and 3 but can't ping 8.8.8.8.

However, if I leave a ping running from VLAN 1 to 8.8.8.8 and then try again from VLAN 2 and 3 I get a response !

If I run MTR against an address in VLAN 1 it confirms routing is taking place on the Core.

If I do the same on VLAN 2 and 3 it reports that it's jumping to the firewall !  Why ?  All VLANS exist on the Core so surely the routing should be taking place here.

The default route is to the non-Meraki firewall.  I've confirmed all necessary routes exist on the firewall.

I've read others having issues with v9.32.  Is this a symptom ?  This is driving me mad as I can't see anything wrong in my setup.

 

2 REPLIES 2
Kind of a big deal

Re: MS425-16 Routing Issues Firmware 9.32

Are you sure your firewall is also set to NAT for VLAN2 and VLAN3?

 

Does your firewall attach to VLAN1?

 

ps. I don't think this will have anything to do with 9.32.

Here to help

Re: MS425-16 Routing Issues Firmware 9.32

Thanks for getting back so quickly.

 

Yep, F/W attaches to VLAN 1.  I'll double check NAT for VLAN 2 and 3 and will get back, but I'm sure this is in place.

Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.
Labels