Speedtest results

AshC73
Getting noticed

Speedtest results

Hello,

 

I have a MX84 which we have just had our leased line upgraded to symmetrical 500MB, speedtest we're getting 250MB, so i got the ISP to come on site to run tests, connecting his laptop direct into the circuit. After a while they removed restrictions and had to boost the line to get the 500MB speed. We then reconnected the MX and did a speed test which still is 250MB speed.

we have S2S tunnels which I know can have an impact on speed but i would expect to still be hitting over 400MB.

I also know AMP can affect speeds but still shouldn't be this low.

All ideas, solutions will be greatly appreciated.

 

Regards, Ash

12 REPLIES 12
ww
Kind of a big deal
Kind of a big deal

is you traffic shaping set to the max at the uplink configuration?

or do you have any other traffic shaping settings  f.e. per client?

 

are you running vpn full or split tunnel?

how do you test the speed?

AshC73
Getting noticed

I have traffic shaping rule for onedrive - ignore network per client.

 

uplink is maximum.

 

Tunnel is hub to my other 2 sites which both have MX firewalls. (1 is mx64w and the other is MX84).

 

Speed test, i use my ISP web gui. 

ww
Kind of a big deal
Kind of a big deal

Can you try a speed test from the mx live tools.

 

Can you whitelist the client from where you do the speed test. Wait a few minutens. And then do a speedtest again

AshC73
Getting noticed

MX speed test 

Pinged google.com - 22ms

The server i speed test is white listed.

ww
Kind of a big deal
Kind of a big deal

1)go to mx, tools> Dashboard throughput > run

what speed there?

 

2)the server you test from is whitelisted in the dashboard client page? then you still have 250Mbps?

AshC73
Getting noticed

Throughput = 254.8Mbps

 

yes

Aaron_Wilson
A model citizen

Is your speed test egressing locally or going over the tunnel to an exit node? Any proxy server settings in the browser?

Locally.

No proxy

UCcert
Kind of a big deal

what throughput do you get if you turn off amp?  The proposed adv sec throughput below is approx 320mbps.

 

UCcert_0-1632828940694.png

 

Darren O'Connor | uccert.co.uk
https://www.linkedin.com/in/darrenoconnor/

I'm not an employee of Cisco/Meraki. My posts are based on Meraki best practice and what has worked for me in the field.
AshC73
Getting noticed

with Amp off throughput is the same.

I have run the speed test from the wired.meraki and it is 200Mbps

Internet 1 link negotiation is set at Auto

PhilipDAth
Kind of a big deal

Are you running the speedtest from a wired machine?

 

Are you sure under Security & SD-WAN/SD-WAN and Traffic shaping you have the uplink configure to maximum?

 

PhilipDAth_0-1632860735837.png

 

Yes, maximum

AshC73_0-1632904328097.png

 

I removed the traffic shape rule, but still low speed test.

 

The server is wired into the MX.

Get notified when there are additional replies to this discussion.
Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.
Labels