cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Highlighted
Here to help

Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Hello Community!

 

I struggle a lot on this one: I need to install two Microsoft Office 365’s Exchange Online accounts on macOS 10.14.5 Mojave for use with Apple Mail application. 

 

One account is an account in common for several Mac, I don’t need variables here ; the second one is the device owner's account. 

I’ve tried the following with both Profile Manager and Profile Creator with the same results. 

 

I create a profile with two Exchange (EWS for Mac) payloads, one with fixed values, the other one with variables (I get those at enrollment time against Azure Active Directory). 

 

I then upload the custom profile to Meraki SM, it pushes fine on devices. 

I check it in the Profile preferences pane, the values are correct, so the variables went through without issue. 

But… nothing happens. No account shows in Internet Accounts, none in Apple Mail. Tested a freshly installed virtual machine, same on my own computer none of which are DEP enrolled. 

 

Where I am totally lost is that if I manually install the profile locally with a double click, it seems to work OK, it asks for input of optional values and, of course, the variables I can’t provide. 

 

So has anyone successfully done this and what am I doing wrong? 

 

Thanks a lot for your time. 

 

 

9 REPLIES 9
Here to help

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

One thing I’ve noticed: Meraki pushes the profile as a Device profile, yet I created it as a User profile. But I can’t see any option to push a custom profile as Device or User profile.
Building a reputation

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Hi,

 

hanging in here in addition to my original thread

https://community.meraki.com/t5/Endpoint-Management-Systems/Feature-Request-macOS-EWS-support/m-p/39...

 

I'm also trying to get this run. Had the same issue as you on Mojave. But now I even can't get the profile installed. Meraki answers with Error:71 "Payload needs to be in a user profile".

 

According to Apple docs https://developer.apple.com/business/documentation/Configuration-Profile-Reference.pdf <PayloadScope> is optional and per default User scoped.

 

Have you figured out how to get this run?

 

This is my .mobilconfig, as you can see very simple. (feel free to use it, just add your own identifiers)

 

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>PayloadContent</key>
	<array>
		<dict>
			<key>EmailAddress</key>
			<string>$OWNERMAIL</string>
			<key>PayloadDisplayName</key>
			<string>Exchange</string>
			<key>PayloadIdentifier</key>
			<string>com.company.macos.exchange.XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX.com.apple.ews.account.XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX</string>
			<key>PayloadOrganization</key>
			<string></string>
			<key>PayloadType</key>
			<string>com.apple.ews.account</string>
			<key>PayloadUUID</key>
			<string>XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX</string>
			<key>PayloadVersion</key>
			<integer>1</integer>
			<key>UserName</key>
			<string>$OWNERUSERNAME</string>
		</dict>
	</array>
	<key>PayloadDisplayName</key>
	<string>EWS_macOS</string>
	<key>PayloadIdentifier</key>
	<string>com.company.macos.exchange.XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX</string>
	<key>PayloadOrganization</key>
	<string>Organization Name</string>
	<key>PayloadType</key>
	<string>Configuration</string>
	<key>PayloadUUID</key>
	<string>XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX</string>
	<key>PayloadVersion</key>
	<integer>1</integer>
</dict>
</plist>

 

 

Here to help

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Hi

I did not had any opportunity to test any further, did you have any success with your profile since there still is the issue with it being considered machine bound where it should be user bound?
Building a reputation

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

No success on getting it run. Always the same issue as detailed above.

 

Just wondering, why my old profile got installed a few months ago. Now I even can't install the old profile too.

Here to help

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Lately I’ve been running into issues with Meraki alike yours, like profiles/apps that wouldn’t get pushed. 

I opened many cases with support, and during investigation, with no mitigation process involved, everything got back to normal. 

Unsure if it’s related to the current issue you’re facing.

Building a reputation

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

I've opened a case about this bug, maybe do it as well and let them link your case to mine 🙂

04684676

 

I'll try also to contact our Meraki representative, since this was a killer feature in the last two competitions when trying to sell Meraki vs other MDM solutions.

 

One thing is the bug detected and discussed here, the other thing, it seems not to be a high prio on the development road. No one made a response to my first thread and the feature firstly had been announced on the WWDC18. A native support by Meraki would be nice, but in first we need a solution for the bug here.

Here to help

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Totally agreed.

We first need to sort out the remaining open cases with support as I have some outstanding ones.
Definitely interested to hear back from you!
Building a reputation

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Just an update, Support is trying to recreate the issue. Message from 3rd January

Here to help

Re: Exchange online (Microsoft Office 365) not working when pushed with SM

Thanks a lot for the update!
Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.
Labels