cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

MS250 wont connect to Meraki Cloud

Highlighted
Here to help

MS250 wont connect to Meraki Cloud

Received MS250 and trying to get it to show up in my portal.  Have switch on an internet connection.  Checked management interface and the switch sees the cloud but won't connect.  Any ideas?

8 REPLIES 8
Highlighted
Kind of a big deal
Kind of a big deal

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

you added the serial number to the dashboard?

 

does it give any error/info on the local status page?

try with static ip settings.

try factory reset it.

.

Highlighted
Here to help

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

No error info and everything is added to the dashboard.  WIll try static and Factory reset if that does not work.  Thanks

Highlighted
Kind of a big deal

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

What type of SFP are you using in the WAN port?

Highlighted
Here to help

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

Just using a patch cable plugged into a normal switch port

Highlighted
New here

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

Hi cocacond, Iam having the exact issue with the ms250. How did you get this resolved?
Thank you
Highlighted
Here to help

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

In our case, it was with our policy of not using VLAN 1 in our environment. We had to make changes to get the connection to the cloud but after that all was good. And from AjitKumar these are some good steps
1. Try factory resetting the device.

2. The device is successfully added in the dashboard.

3. The upstream firewall is not blocking reach-ability to cloud.

4. The Default VLAN1 is used for management traffic.

5. The up link port is a Trunk Port.

6. Port Speed (Uplink Port) at the Local Status Page. They should negotiate.

Hope this helps, if not let me know.
Highlighted
Head in the Cloud

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

Hi,

Most of the time the Local Status Page shall display the reason. Why a device is not able to reach the cloud?

Could you please re-verify the following.

 

1. Try factory resetting the device.

2. The device is successfully added in the dashboard.

3. The upstream firewall is not blocking reach-ability to cloud.

4. The Default VLAN1 is used for management traffic.

5. The up link port is a Trunk Port.

6. Port Speed (Uplink Port) at the Local Status Page. They should negotiate.

 

Hope this helps you.

 

Regards
Ajit
ajitsnw@gmail.com
Highlighted
Kind of a big deal

Re: MS250 wont connect to Meraki Cloud

I assume that the port it is plugged into can access the Internet.  I assume the switch it is plugging into doesn't have anything turned on like BPDU guard, port security, or other protective measures.

 

A lot of the time with new switches you need to plug them in and leave them for 30 minutes while they do initial firmware updates.

 

What colour(s) is the status LED?

 

What does the local status page say?

https://documentation.meraki.com/zGeneral_Administration/Tools_and_Troubleshooting/Using_the_Cisco_M...

Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.