PUT /devices/{serial} endpoint giving a 500 error if "address" is specified in JSON body

SOLVED
mwmatter
Here to help

PUT /devices/{serial} endpoint giving a 500 error if "address" is specified in JSON body

I am seeing issues with the specified endpoint giving a 500 error if you try to pass a value in to the address option in the JSON body. Example request body

 

{
"name": "MY DEVICE",
"serial": "SERIAL-HERE",
"tags": [ "TEST", "TEST123" ],
"address": "Some Address Here",
"moveMapMarker": true
}

 

Anyone else seeing this or can reproduce this?

1 ACCEPTED SOLUTION
mwmatter
Here to help

This was resolved by Meraki support.

View solution in original post

3 REPLIES 3
PhilipDAth
Kind of a big deal

Is the address accepted in the dashboard?

Good thinking. So looks like the issue is actually related to taking the address and getting long/lat for the given address. If you enter in an address and have the "Move Marker" checked it fails with a message of "Geocoding failed". If you turn off the "Move Marker" it saves the address. 

 

So seems like the actual issue is whatever service or logic the geocoding uses is not working. I tried 5 different addresses with different syntax and nothing will save.

mwmatter
Here to help

This was resolved by Meraki support.

Get notified when there are additional replies to this discussion.
Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.