cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Devices not communicating with Meraki

Kind of a big deal

Devices not communicating with Meraki

Most of our SM devices sicne about 2 weeks ago stopped communicating with the cloud. Is anyone else having similar issues before I start diving deeper into this. 

 

Thanks

Meraki CMNO, Ruckus WISE, Sonicwall CSSA, Allied Telesis CASE & CAI
4 REPLIES 4
Kind of a big deal

Re: Devices not communicating with Meraki

Is everything ok on the certificate side (with Apple)? What happens if you send a mass check-in command?

Find this helpful? Click the kudos button. Thanks!
Highlighted
Kind of a big deal

Re: Devices not communicating with Meraki

@jared_f I suspect its a content filtering issue, we have just installed a new box. Only devices going through this box seem to be affected. 

 

My computer and our iOS devices are all fine as they run through different gateways. 

 

Thanks for your suggestion. 

Meraki CMNO, Ruckus WISE, Sonicwall CSSA, Allied Telesis CASE & CAI
Kind of a big deal

Re: Devices not communicating with Meraki

Ok its not a content filtering issue, looking into it a bit more some devices are reporting in fine and others are not. I cannot find a pattern as the OS is the same for most devices and they way they are all connected to the network is a the same i.e. wired with same IP range.

 

I have allowed all of the ports as mentioned in the Kbase. One thing that is odd is that it needs from 993 which is normally used for IMAP.

 

I have uninstalled agent and reinstalled it to no avail.

 

I have opened a ticket but support have just replied asking me to call them which isn't helpful.

Meraki CMNO, Ruckus WISE, Sonicwall CSSA, Allied Telesis CASE & CAI
Kind of a big deal

Re: Devices not communicating with Meraki

Ok I have found a pattern, It ONLY affects Mac OS devices, Windows and iOS devices operate normally. It also only affects devices which were setup using the agent installer rather than going to m.meraki.com 

 

Support weren't helpful at all, the guy I spoke to didn't know Mac's very well. It seems if I register the devices using m.meraki.com they then start workign again.

 

Not sure whats changed, I provided log files but support seemed stumped. 

Meraki CMNO, Ruckus WISE, Sonicwall CSSA, Allied Telesis CASE & CAI
Welcome to the Meraki Community!
To start contributing, simply sign in with your Cisco account. If you don't yet have a Cisco account, you can sign up.
Labels